Proloquo

Proloquo 2.0.2

Meertalige ondersteuning voor computergebruikers met spraak- en leesproblemen

VOOR

  • Nederlandstalige stemmen beschikbaar
  • Stemmen gedeeltelijk aanpasbaar

TEGEN

  • Stemmen klinken blikkerig

Uitmuntend
8

Proloquo geeft een digitale stem aan computeraars die lijden aan taal- en spraakstoornissen. Tegelijkertijd komt 't slechtzienden tegemoet, want de Mac-applicatie leest tekst voor en doet tevens dienst als pratende tekstverwerker.

Wil je Proloquo laten voorlezen, dan plak je de gewenste tekst in het programmavenster en begint de applicatie te ratelen. De standaardstem doet dit in het Engels, maar er zijn verschillende taalpakketten beschikbaar. Hiermee pas je niet alleen de taal van de menu's aan, maar ook de taal die Proloquo hardop voorleest. De makers presenteren een flink arsenaal aan talen en stemmen, waaronder ook Vlaamse en Nederlandse versies.

Verder biedt de applicatie een instelbaar controlepaneel, waarmee je door het selecteren van een plaatje een woord of zin uit laat spreken. Ook is de software in staat om zulke beelden weer te geven wanneer 't de begrippen in een geschreven tekst tegenkomt. Op die manier is Proloquo perfect inzetbaar als educatief instrument.

Proloquo biedt een complete en volledig aanpasbare digitale oplossing aan Mac-gebruikers die problemen ondervinden bij 't lezen en spreken.

Meeste downloads Utilities & Tools voor mac

Meer
Proloquo

Download

Proloquo 2.0.2

Beoordelingen about Proloquo